Wednesday, September 23, 2015

ដំណឹងល្អ ! ក្រូចឆ្មា និងស៊ុតអាច​ ប្រឆាំងនឹង​

អ្ន​កដឹងទេ ? ក្រូចឆ្មា និង​ស៊ុត​ គឺជា​សមាសធាតុ​ដ៏សំខាន់ក្នុងការប្រយុទ្ធ​ ប្រឆាំង​ នឹង​ជំងឺ​របេង​ សួត។ អ្នកគ្រាន់តែ​យកសមាសធាតុសំខាន់ទាំង​ ពីរមុខ​នេះលាយបញ្ចួលគ្នា​ ជាមួនឹង ធាតុ​ផ្សំ​ ពី​ រមុខ​ផ្សេងទៀត ហើយរក្សា​ទុក​ ទៅតាម​ ចំនួនកំណត់​ អ្នក​ទទួលបាន​ឱសថ​ ដ៏អស្ចារ្យ។
គ្រឿង​ ផ្សំ៖
– ក្រូចឆ្មា ១០ផ្លែ
– ស៊ុត ៦គ្រាប់
– ទឹកឃ្មុំ ៨ក្រាម
– brandy 3 / 4 ក្នុង១ពែង (ប្រភេទស្រាថ្លៃៗដូចជា ស្រាកូញ៉ាក់ ឬ​ ស្រាទំញាំង​បាន​ជូរ​ជា​ ដើម)
របៀបផ្សំ៖
គ្រោះស៊ុតទាំង​ ៦គ្រាប់ (យកតែ​​ សំបក និង​ ស៊ុត​សប៉ុណ្ណោះ) រួច​ដាក់វា​ នៅ​ ក្នុង​ ដបកែវមួយ។ បន្ថែម​ទឹកក្រូចឆ្មាចូល រួច​គ្រប់ឲ្យ​ ជិត​យក​ទៅ​ រក្សា​ទុកកន្លែង​ គ្មានពន្លឺថ្ងៃ​ ហើយត្រជាក់។ រក្សាវា​ទុករយៈពេល ៥ - ៦ ថ្ងៃ រហូតទាល់តែ​ សំបកស៊ុត​រាលចូល​ជាមួយទឹកច្រូចឆ្មា។ បន្ថែម​ ទឹកឃ្មុំចូល (ប្រសិន​បើ​ ទឹក​ ឃ្មុំ​របស់​ អ្នក​ ឡើងក្រាម សូម​កំដៅ​វា​រហូត​ ទាល់តែ​ រលាយ ) កូរ​ វា​ ឲ្យ​​សព្វ​​ ល្អ។ បន្ទាប់មក​ បន្ថែ​ ម​ ស្រា brandy កូរបញ្ចូលគ្នា​ម្តង​ ទៀត។
ចូររក្សា​ឱសថ​ នេះនៅក្នុង​ក្រឡកែវកន្លែង​ គ្មាន​ពន្លឺថ្ងៃ និង​ ត្រជាក់ជានិច្ច។ ចំណែកឯរយៈពេល​ដែល​ប្រើប្រាស់ផុត​ កំណត់ ២ - ៣ សប្តាហ៍​ ប៉ុណ្ណោះ។
ការប្រើប្រាស់
ផឹក​ម្តង ១ស្លាបព្រាបាយ ឲ្យបាន​​ ៣ដង​ក្នុងមួយថ្ងៃ ក្រោយពេល​បរិភោគអាហាររួច៕