មានមនុស្សភាគច្រើននៅពេលដែលទិញផ្លែប៉ោមមកញ៉ាំម្តងៗ តែងតែលាងរួច ហើយញ៉ាំតែម្តង។ ប៉ុន្តែតើអ្នកដឹងទេថានៅពេលដែលអ្នកយកវាទៅចម្អិនឲ្យឆ្អិន ហើយញ៉ាំ វានឹងអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នកបាន។ តើមានអ្វីខ្លះទៅ?
ក្រោយពេលដែលអ្នកយកវាទៅចម្អិនឲ្យឆ្អិន ដោយយកវាទៅចំហុយ ឬដាំជាមួយទឹកញ៉ាំ វានឹងអាចធ្វើឲ្យសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមានក្នុងនោះបញ្ជូនចូលរាងកាយអ្នកឲ្យគ្រប់។នៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺ ឬមានក្រពះ និងពោះវៀនមិនស្រួល អ្នកក៏អាចចម្អិនវាឲ្យឆ្អិនមកញ៉ាំដែរ នោះវានឹងមិនធ្វើឲ្យក្រពះ ពោះវៀនអ្នករបួសឡើយ។នៅពេលដែលអ្នកទុកផ្លែប៉ោមយូរ វានឹងកែប្រែរសជាតិ ហើយមិនឆ្ងាញ់ដូចដើមនោះទេ។ ដូចនេះអ្នកអាចយកវាទៅចម្អិនឲ្យឆ្អិនបាន នោះវានឹងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ដូចដើម។អ្នកអាចយកផ្លែប៉ោមទៅដាំជាមួយសាច់ជ្រូកពិសារបាន នោះវាមិនត្រឹមតែអាចផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមដល់រាងកាយនោះទេ វាថែមទាំងអាចជួយបញ្ចុះកាឡូរីបានទៀតផង។វាក៏អាចជួយការពារជំងឺហើមពោះអ្នកដែរ ព្រោះវានឹងជួយបញ្ចេញសារធាតុពុលចេញមកក្រៅឲ្យអស់ ធ្វើឲ្យអ្នកបត់ជើងស្រួល៕