Friday, November 27, 2015

ក្រូចឆ្មា និងម្សៅដុត​ នំ មាន​ឥទ្ធិពលព្យាបាល​ជំងឺមហារីក​ខ្លាំងជា​ ងថ្នាំធម្មតា ១ម៉ឺនដង

តាមរយៈការពិសោធន៍ជាង ២០ដងដែលបាន​ធ្វើឡើងតាំងពីឆ្នាំ ១៩៧០ រហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ននេះ បាន​បង្ហាញយ៉ាងច្បាស់ថា ក្រូចឆ្មាមាន​ សមត្ថភាព​បំផ្លាញកោសិកា​មហារីក នៅក្នុ​ ចំណោម​ជំងឺមហារីក ១២ប្រភេទផ្សេងគ្នា។ លើសពីនេះទៅទៀត វាអាចការពារ​ការរីករាលដាលរបស់កោសិកាមហារីក មាន​ឥទ្ធិពលខ្លាំង​ជាងថ្នាំធម្មតាដូចជា Adrimycin , ការព្យាបាល​ ដោយគីមី និង narcotic ចំនួន ១ម៉ឺន​ដង។
ក្រូចឆ្មា​មាន​គុណសម្បត្តិ​ ប្រឆាំងនឹង​ ជំងឺមហារី​ដោយសារតែ​វា​ មានសារធាតុ limonoid កម្រិតខ្ពស់។ limonoid ជា​ សារធាតុគីមីធម្មជាតិដែលត្រូវបាន​គេរកឃើញនៅក្នុងផ្លែឈើ។ ជាង​នេះទៅ​ទៀត​នៅពេលដែលទឹកកក្រូចឆ្មា ត្រូវបាន​ដាក់បញ្ចូលជាមួយនឹង​ សម្សៅដុត​នំ baking soda គឺធ្វើឲ្យវា​ កាន់តែ​ មាន​ប្រសិទ្ធិភាពក្នុងការបំផ្លាញ់​កោសិកាមហារីក ហើយ​មិនបង្កឲ្យមាន​ ផលប៉ះពាល់​ណា​ មួយដល់​ កោសិកា​ល្អឡើយ។
ក្រូចឆ្មាមាន​វីតាមីន C ដែលធ្វើឲ្យវាក្លាយជា​ភ្នាក់ងារប្រឆាំងនឹងមរោគតាម​បែបធម្មជាតិយ៉ាងប្រសើរ។ មួយវិញទៀត វាត្រូវបាន​ គេប្រើសម្រាប់ព្យាបាល​ការឆ្លងមេរោគបាក់តេរី និងមេរោគផ្សិតជាច្រើនប្រភេទ។
តើត្រូវធ្វើយ៉ាង​ម៉េច​ទើប​ទទួលបាន​ ឱសថ​ ដ៏ពូកែនេះបាន ?
លាយ​ទឹកក្រូចឆ្មា ២០០មីលីលីត្រ ជាមួយនឹងម្សៅដុតនំ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ។ បន្ទាប់ពីលាយល្បាយនេះសព្វ​ អ្នក​ អាច​ផឹកវាពេលព្រឹក​មួយស្លាបព្រាបាយ នៅពេលពោះទទេ៕