Saturday, November 7, 2015

អាហារ​៨​មុខ​ជួយ​ឱ្យ​សក់​ដុះ​បាន​កាន់តែ​លឿន​

វា​ដូចជា​មិន​ត្រូវការ​ឱ្យ​អ្នក​រង់ចាំ​រយៈពេល​យូរ​ដើម្បី​ទទួលបាន​សក់​ដុះ​លឿន និង​ភ្លឺរលោង​ទៅតាម​ក្តី​ស្រ​មៃទៀត​ទេ​។ ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ទាំងឡាយណា​ដែល​អាច​ជំរុញ​ដល់​ការលូតលាស់​សក់ និង​សុខភាព​សក់​អាចជួយ​បង្កើនល្បឿន​របស់​វា​បាន​យ៉ាង​ល្អ នេះ​ដោយសារ​តែ​ជីវជាតិ​របស់​វា​តែម្តង​។ ដូច្នេះហើយ ចូរ​ញ៉ាំ​អាហារ​ខាងក្រោម​នេះ​ដើម្បី​ទទួលបាន​ការលូតលាស់​សក់​ទៅ​តាម​ក្តី​ស្រមៃ​របស់​អ្នក​។
ត្រី​សាល់​ម៉ុង​
ខ្លាញ់​អាស៊ីត​អូ​មេហ្គាបី​សម្បូរ​ជាង​គេ​ក្នុង​ត្រីសាល​ម៉ុង និង​អាច​ជួយ​ថែរក្សា​សុខភាព​ស្បែកក្បាល ព្រម​ទាំង​ជំនួយ​ដល់​ការលូតលាស់​សក់​ទៀតផង​។ ត្រី​នេះ​ក៏​មាន​វីតាមីន D និង​អាស៊ីតអាមីណេ ដែល​វា​សុទ្ធសឹងតែ​សំខាន់​ចំពោះ​សុខភាព​សក់​ដែរ​។
ផ្លែ​បឺរ​
ជាតិ​ខ្លាញ់​ដ៏​ច្រើន​របស់​ផ្លែ​បឺ​រមាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​ក្នុង​ការជួយ​ឱ្យ​សក់​លូតលាស់​វែង និង​ភ្លឺរលោង​។ ខ្លាញ់​មួយចំនួន​ក្នុង​ផ្លែ​នេះ​ក៏​ជា​ប្រភេទ​អូ​មេហ្គា​បី សម្រាប់​ស្បែកក្បាល​ដ៏​មាន​សុខភាព​ល្អ​ដែរ​។ ក្រៅពី​ញ៉ាំ អ្នក​ក៏​អាច​ប្រើ​ផ្លែ​នេះ​លាប​លើ​សក់ និង​ស្បែកក្បាល​ដោយ​ផ្ទាល់​ដើម្បី​ភ្ញោ​ចដ​ល់​ការផលិត​កូឡា​ជែន និង​អេ​ឡា​ស្ទី​ន ដែល​វា​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​ស្បែក និង​រចនាសម្ព័ន្ធ​ស្បែកក្បាល​តែម្តង​។​
ស៊ុត​ពណ៌​ស​
ស៊ុត​ពណ៌​សមាន​ខ្លាញ់​អាស៊ីត​អូ​មេហ្គា​បី និង​Biotin ខ្ពស់ ដែល​អាច​ជួយ​ឱ្យ​ស​ក់លូត​វែង និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ មិន​ត្រូវ​ញ៉ាំ​ស៊ុត​បែបនេះ​ច្រើន​ពេក​ទេ ព្រោះ​វា​អាច​នាំ​ឱ្យ​រាំងស្ទះ​ដល់​ការ​បឺត​ស្រូប​សារធាតុ Biotin បាន​។
ផ្លែ​អាល់​ម៉ុន​
វា​ក៏​ដូចជា​ស៊ុត​ពណ៌​ស​ដែរ គឺ​មាន​ជាតិ Biotin​។ ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​អាល់​ម៉ុន​មួយពែង​ជា​ទៀងទាត់​ប្រហែលជា​អាច​ជួយ​ឱ្យ​ស​ក់លូត​វែង និង​ក្រាស់​បាន​។
គ្រាប់​ផ្កាឈូករ័ត្ន​
អ្នកជំនាញ​ខាង​អាហារូបត្ថម្ភ​ជាច្រើន​និយាយថា វីតាមីន E ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្កាឈូករ័ត្ន​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​ឱ្យ​សក់​លូតលាស់​ទេ តែ​ក៏​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​សរសៃសក់​ដែរ​។ អង់​ទី​អុកស៊ី​ដង់​មួយ​នេះ​ក៏​ជួយ​បង្កា​រការ​ជ្រុះ​សក់​ដែរ ព្រោះ​វា​អាច​ជួយ​ស្បែកក្បាល​ស្ថិតក្នុង​សភាព​សុខភាព​ល្អ​បានយូរ​បំផុត​។
ដំឡូង​ជ្វា​
សារធាតុ Beta Carotene ក្នុង​ដំឡូងជ្វា​គឺជា​របស់​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​បឺត​ស្រូប​វីតាមីន A ដែល​វា​ល្អ​សម្រាប់​លូតលាស់​សក់​ផង និង​សុខភាព​ស្បែក​ក្បាល​ផង​។
ម្ទេស​ប្លោក​ពណ៌​លឿង​
បើ​យើង​ប្រៀបធៀប​នឹង​ផ្លែក្រូច​វិញ គឺថា​ម្ទេស​ប្លោក​ពណ៌​លឿង​មាន​វីតាមីន​C ច្រើន​ជាង​ក្រូច​រហូតដល់ ៥​ដង​ឯណោះ ដែល​វា​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ពង្រឹង​ទាំង​សរសៃសក់ និង​ឫស​សក់​។ ក្រៅពី​នេះ​ការ​ខូច​សរសៃសក់​ក៏​មិនសូវ​កើតមាន​ដែរ នេះ​ដោយសារ​តែ​អង់​ទី​អុកស៊ី​ដង់​របស់បន្លែង​នេះតែ ម្តង​។
អយ​ស្ទើ​
កង្វះ​ជាតិ​ស័ង្គសី​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​នាំឱ្យ​ជ្រុះ​សក់​។ ដូច្នេះ​ចូរ​ប្រាកដថា រាងកាយ​អ្នកមាន​ជាតិស័​ង្គ​សីទៅតាម​តម្រូវការអ​ស់​ហើយ​តាមរយៈ​ការ​ញ៉ាំ​អយ​ស្ទើ​៕