Sunday, September 11, 2016

ម្រំុមានអត្ថប្រយោជនមហិមាដល់សុខភាព

នាទីស្វែងយល់ពីសុខភាព
ម្រុំត្រូវបានទទួលស្គាល់ និងចាត់ទុកជាថ្នាំទិព្វ។ ហេតុអ្វីបានជាយើងត្រូវពិសារម្រុំ?

ម្រុំមានអត្ថប្រយោជនមហិមាដល់សុខភាពមនុស្សជាតិដូចខាងក្រោម៖

១. លាងសម្អាតជាតិពុល គីមី ស្ករ ខ្លាញ់ អាស៊ីតពីក្នុងខ្លួន និងក្នុងឈាម
២. ជំនួយកម្លាំង បង្កើនការចងចាំ កាត់បន្ថយស្រ្តេស និងការគេងមិនលក់
៣. ជួយសម្រួលជំងឺទឹកនោមផ្អែម ក្រពះ ពោះវៀន ថ្លើម តម្រងនោម លើសឈាម ឈឺសន្លាក់ ឆ្អឹងពុក ដុំពក គីស្ត ឬសដូងបាត និងមហារីក
៤. ជំនួយស្បែក បំបាត់មុន ជាំមុខ ពន្យារជរាភាព
៥. ជំនួយដល់សុខភាពភ្នែក
៦. ​ជំនួយ​ដល់​ការបង្កើន​មេ​ជីវិត​ឈ្មោល​
៧. ជំនួយ​ដល់​ស្ត្រី​មាន​ក្នុង​ការផលិត​ទឹកដោះ​ឱ្យ​កូន​បៅ​បាន​កាន់តែ​ច្រើន​
៨. សម្បូរ​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន ដែល​ច្រើន​ជាង​ប្រូតេអ៊ីន​ក្នុង​ទឹកដោះគោ​រហូតដល់​២​ដង​
៩. ជួសជុល និងពង្រឹងប្រព័ន្ធទាំង ១១នៃរាងកាយ

វិធីញាំដែលស្រួលបំផុត គឺ
+ តែម្រុំ (ស្លឹកម្រុំស្រស់+ទឹកក្តៅ)
+ ស្លកកូរ
+ ចៀនស្លឹមម្រុំស្រស់ជាមួយពងទា (វិធីធ្វើដូចចៀនស្អំ)
+ ញ៉ាំគ្រាប់ម្រុំ
+ ម្សៅម្រុំកូរជាមួយទឹក

ផ្សាសហគមន៍កសិផលធម្មជាតិ មានលក់ស្លឹកម្រុំស្រស់ គ្រាប់ម្រុំ ម្សៅម្រុំ តែម្រុំ ម្រុំសូនទឹកឃ្មុំ។

សូមអរគុណនូវការគាំទ្រដល់ផលិតផល និងកសិករធម្មជាតិ។

សូមថែទាំសុខភាពលោកអ្នក ដោយការពិសារម្រុំ!